De beste en meest ideale relaxfauteuil (Tips) | Zitwereld

De meest ideale relaxfauteuil vinden

Tips zodat u de beste relaxfauteuil voor uw lichaam kunt vinden
18 June 2018

Hoe kies ik de beste relaxfauteuil voor mij?

Het belang van een goede zitmeubel: lichamelijke ongemakken voorkomen

Je herkent het vast: je bent kern gezond, staat midden in het leven, maar toch zijn er hier en daar wat lichamelijke ongemakken die af en toe opspelen. Maar wat doe je eraan? Het comfortabel en verantwoord zitten is een goede basis om deze lichamelijke ongemakken te beperken. In onze blog lees je alles over zitten, waarom goed zitten belangrijk is en hoe je met een goede houding en zitmeubel optimaal kunt ontspannen.

De lichamelijke ongemakken van Arnold

Sinds een aantal jaar heeft hij wat last van zijn onderrug. Het begon als een drukkend gevoel, alsof er een of een paar spieren vast zaten. Hij merkte het niet vaak, maar na een lange dag in de auto was het er soms. Na verloop van een lange tijd kwam dit gevoel steeds vaker, ook na kortere ritjes en na dagen op kantoor.

Arnold heeft lang uitgesteld er iets mee te doen. Arnold is achterin de 50, heeft een actieve levensstijl maar zit voor zijn werk veel op de weg. Hij heeft veel hobby’s waardoor hij redelijk actief in zijn vrije tijd. Fietsen, na het eten ’s avonds een stukje lopen en werken in de tuin; niet echt ongezond op het eerste oog.

Toch raakte Arnold aan het denken na een gesprek met de fysiotherapeut. Deze adviseerde tijdens het werk wat meer te bewegen, maar ook eens goed naar de meubelen thuis te kijken, die al jaren in de kamer staan.

Ontspannen zitten is niet altijd gezond

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat lang zitten vergelijkbaar is met roken . Zeker als je vergelijkt wat de lichamelijke gevolgen zijn op lange termijn. Er wordt zelfs geadviseerd niet langer dan vier uur per dag te zitten en elk half uur even te bewegen. Een slechte zithouding is een van de dingen die je lichamelijke houding in stand houd of zelfs verergerd en daar krijg je lichamelijk ongemakken van, zoals rug- en nekklachten

Met een volle agenda en de drukte van alledag is het lastig om ontspanning te kunnen vinden. Een dagje weg of relaxen in de wellness zijn activiteiten die we buitenshuis graag doen om te ontspannen. Thuis willen we wegdromen bij favoriete muziek of jezelf verliezen in een goed boek. Dat helpt ons te ontspannen. Regelmatig relaxen en ‘even niks’ is zeer goed voor de gezondheid. Het helpt je dingen te overzien, ze in andere perspectieven te plaatsen, jezelf weer beter te kunnen focussen en ontspannen bevordert creativiteit . Alleen met (oude, versleten) meubels die slecht steun bieden, de voeten op tafel in plaats van plat op de grond of voorovergebogen over een tablet of telefoon krijg je juist lichamelijke ongemakken.

Een goede zitmeubel is dus essentieel

Thuis ontspannen doen we het liefst zittend en goed zitten in een gezonde, luie stoel die op jouw is afgesteld kun je het best relaxen, wat helpt je batterij weer op laden. Dan is het wel goed om te weten hoe je er voor kunt zorgen dat je wel relaxt kunt zitten, maar wel zo dat je daar ook lichamelijk profijt van hebt. Kortom: Hoe selecteer ik eigenlijk de beste relaxfauteuil voor mij?

1579175064-MScholtens-Fullsize-2835bijgeknipt.jpg

Tips bij het kopen van de ideale relaxfauteuil

Er zijn een aantal zaken van belang bij het vinden van de ideale relaxfauteuil.Kies de favoriete fauteuil

1. Kies de favoriete fauteuil

De relaxfauteuil die je kiest moet niet alleen bij je passen qua fysiek. Het moet ook een stoel zijn die past qua design. En wordt dat een moderne, klassieke, design, slanke of vorstelijk groot fauteuil? Bedenk naar wat voor soort fauteuil je op zoek bent.

2. Waar gaat de relaxfauteuil voor gebruikt worden

Het is ook goed om te weten wanneer je je stoel veel gaat gebruiken. Wil je comfortabel zitten of moet je er ook een dutje in kunnen doen? Zijn er speciale wensen waar rekening mee gehouden moet worden zoals snel vermoeide voeten? Welke functies van de stoel ben je van plan vaak te gebruiken?

3. Bepaal de optimale verhoudingen

Een goede houding tijdens het zitten verlicht rug- en nekklachten en dat zijn nu net twee van de meest voorkomende lichamelijke klachten van een slechte houding . Zithoogte, zitdiepte, rug- en armleuninghoogte zijn belangrijk voor een goede zithouding en zijn allemaal afhankelijk van je lichaamslengte. Ook lichaamsgewicht en –bouw zijn aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Het is van belang dat de stoel goed bij jouw lichaam past. Je voeten moeten plat op de grond kunnen staan als u in de stoel zit. De zitting mag niet te lang zijn, om te voorkomen dat het in je knieholte gaat knellen (en dat is slecht voor de doorbloeding). En de stoel ma ook niet te hoog zijn, anders kun je kramp of slapende benen krijgen. Samen met onze adviseurs bepaal je wat het beste voor je is. Persoonlijke voorkeuren spelen hier ook een rol.

4. Kies de gewenste hardheid

Een hard of een zacht kussen? Op wat voor soort zit je het liefst? Een persoonlijke touch die voor iedereen anders is, maar veel uit kan maken als het gaat om comfortabel in de stoel zitten.

5. Bepaal de gewenste overige opties

Wat zijn nog verdere opties die de stoel moet kunnen of die het uiterlijk van de stoel bepalen. Een andere voet is bij verschillende fauteuils een optie die nog naar behoefte kan worden aangepast. Of moet de stoel een andere stof of kleur krijgen? Er zijn verschillende opties die te veranderen zijn voor de ideale relaxfauteuil.

Het allerbelangrijkste is dat u een fauteuil kiest die u mooi vindt, waar u lekker in zit en die past binnen uw budget.

Ontdek onze relaxtoppers: relaxfauteuils van Zitwereld

  1. Relaxfauteuil Lasse: Lasse is een relaxfauteuil die veel comfort biedt. Deze fauteuil heeft een strakke schelpvorm met daarin zachte kussens. De stoel is in verschillende materialen en kleuren te leveren.
  2. Relaxfauteuil QTM50: Deze moderne relaxfauteuil kan zowel handmatig als elektrisch versteld worden door zijn 2 motoren. Ook is het mogelijk om een sta-ophulp te verkrijgen in de draaifauteuils.
  3. Relaxfauteuil Rancoon: Relaxfauteuil Rancoon is een prachtige stoel uitgevoerd in een lichtbruine of cremekleurige stof. Rancoon heeft een mooie zitkuip met ronde vormen. Het onderstel is in een mat chromen uitvoering. Dit is een rondvormig en draaibaar onderstel. De fauteuil heeft een moderne uitstraling, een comfortabele zitting en voelt zich thuis in een eigentijds en modern interieur.
  4. Relaxfauteuil Koen: Relaxfauteuil Koen is een relaxfauteuil met Scandinavische look. De stoel is bekleed met lederen stof en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze stoel zit heerlijk en is een echte eyecatcher in je interieur.

Goed zitten moet je uitproberen

Proefzitten is cruciaal om lang met veel plezier in een relaxfauteuil te zitten. Door jezelf een stoel te gunnen waarin je goed kunt zitten, geef je je lichaam de kans weer te herstellen. En dan kun je weer volop genieten. Maak daarom snel een afspraak voor zitadvies bij Zitwereld.

Hoe is het Arnold vergaan? Ondanks enige twijfel is hij langs gekomen en heeft hij een stoel uitgezocht die bij hem past. Hij heeft nog wel eens last, vooral na een lange dag in de auto, maar het wordt al stukken minder. Arnold merkt in ieder geval dat hij beter kan ontspannen ‘s avonds en dat hij een andere houding heeft op het moment dat hij in zijn stoel zit.

Afspraak maken voor goed zitadvies

Afspraak maken