Waarom een Relaxstoel Kopen? | De Top 6 Redenen | Zitwereld

Top 6 redenen om een relaxfauteuil te kopen

De top 6 redenen waarom u toch écht een relaxfauteuil nodig heeft
06 December 2018

6 redenen waarom u een relaxfauteuil moet kopen

Een relaxfauteuil kan uw leven vereenvoudigen als u moeite heeft om in en uit een conventionele stoel te stappen. Daarnaast maakt een relaxfauteuil uw leven in huis ook nog eens comfortabeler. Na een lange dag op het werk heeft u alleen nog een goede stoel nodig om uw hoofd en benen te laten rusten.

En een relaxfauteuil biedt dus het beste van beide werelden, het vereenvoudigt uw leven én maakt u extra comfortabel in huis. Er zijn ontzettend veel redenen om een relaxstoel in huis te halen, wij hebben de vier belangrijkste redenen waarom u vandaag nog een relaxfauteuils moet kopen voor u op een rijtje gezet.

1. Relaxfauteuils: ervaar het ultieme comfort

Het klinkt vanzelfsprekend, maar dit is echt een van de grootste redenen waarom iedereen dol is op de relaxfauteuil. Het is een superstoel die u comfort en ondersteuning biedt wanneer u zit. De stoel maakt staan en opstaan een makkie voor veel oude en jonge mensen. Ideaal voor mensen die het een uitdaging vinden om in een typische stoel te gaan zitten en op te staan.1074123981-relaxstoelkopen.jpg

Verbetering van de technologie en de vooruitgang in de meubelindustrie hebben geleid tot de opkomst van relaxfauteuils met verschillende functies. Er zijn relaxfauteuils met verschillende standen, zo kunt u met een afstandsbediening de stoel in een andere positie zetten. Dit type stoel geeft u de mogelijkheid om de positie aan te zetten wanneer u tv wilt kijken, wanneer u plat wilt liggen en wanneer u wilt eten. Al deze verschillende posities bieden u maximaal comfort!

2. Met een motor in uw relaxfauteuil staat u zo op

Relaxfauteuils hebben de mogelijkheid om u op, en van uw voeten te helpen. Zo kunt u op een veilige, ondersteunde manier opstaan en gaan zitten. Met een simpele druk op de knop kunt u zonder al te veel moeite opstijgen naar een staande positie.

Dit is een geweldige functie voor iemand die moeite heeft om uit zijn stoel te komen of meer risico loopt om te vallen bij het opstaan. Een relaxfauteuil kan naar voren en naar boven uitsteken om een gelijkmatige, soepele, staande actie mogelijk te maken.

Op dezelfde manier kan deze actie worden gebruikt om u te helpen op een veel stabielere, gecontroleerde manier te gaan zitten. Dit is een veel eenvoudigere manier om ervoor te zorgen dat u comfortabel gaat zitten, zonder al te veel stress op uw benen te leggen en om uzelf zachtjes naar beneden te laten zakken.

Bekijk ons assortiment

3. Stijl en ontwerp mogelijkheden van de relaxstoel

In tegenstelling tot de dagen dat u moest kiezen tussen stijl en comfort, kunt u nu allebei hebben. Modern, rustiek, landelijk, stedelijk, traditioneel, tijdelijk..... wat uw stijl ook is, er is zeker een relaxfauteuil die zich zal combineren. En hoewel het onmogelijk is om al onze stijlen in een blogpost te laten zien, als u de selectie op onze website bekijkt, zult u zien wat we bedoelen.

3826133425-relaxstoeldesign.jpg

Vandaag de dag is er voor iedereen wel een perfecte relaxstoel. Zo zijn er relaxfauteuils in verschillende stijlen met veel verschillende en opties. Zo hebben we bijvoorbeeld een elektrische relaxfauteuil met afstandsbediening. Met dit type stoel kunt u elke gewenste positie van de stoel bedienen. U kunt de relaxfauteuil ook kiezen op basis van het interieur van uw huis. Ze komen in verschillende stoffen en kleuren, of u nou een leren of stoffen relaxstoel wilt, alles is mogelijk.

4. Een goede relaxstoel werkt pijnverlichtend

De flexibele positionering van een relaxfauteuil helpt om eventuele reeds bestaande rugklachten te verlichten. Door de relaxfunctie kunt u profiteren van een meer ondersteunende houding, waardoor u uw bestaande rugpijn kunt verlichten. Sommige fauteuils kunnen bijna volledig plat worden geplaatst, waardoor het iets comfortabeler is als u snel wilt snoozen in uw stoel - wij raden u echter niet aan om er lange tijd in te slapen.

De zitting van een relaxfauteuil verdeelt uw gewicht om de pijn te verlichten en de drukpunten op uw spieren en gewrichten te verminderen. Als u chronische nekpijn heeft, kan een relaxfauteuil de pijn verlichten door de met rugleuning uw nek te ondersteunen. Als u last heeft van rug-, nek-, arm- en beenpijn, investeer dan in een relaxfauteuil. Ze zijn duur, maar de kosten zijn de moeite waard, omdat ze verlichting van pijn bieden en u duizenden dollars besparen op een reguliere massagetherapeut.

Bekijk ons assortiment

5. Relaxstoelen zijn goed voor uw gezondheid!

Relaxfauteuils helpen ook bij de houdingscontrole, zodat u zichzelf geen schade of last veroorzaakt als u er langere tijd in zit. Ze zijn ontworpen en gemaakt om uitstekend comfort en ondersteuning te bieden over een lange periode van tijd. Een goede relaxstoel zorgt ervoor dat u houdingsafwijkingen en mogelijke wervelkolomvervormingen voorkomt.

Wanneer u veel tijd zittend doorbrengt, is een van de belangrijkste risico's waar u mee te maken zou kunnen krijgen drukletsels of op zijn minst ongemak. Dit gebeurt wanneer u elke dag lange tijd zit en u uzelf niet veel van positie verandert.

Een relaxstoel kan helpen dit te bestrijden door u te voorzien van eenvoudigere methoden van herpositionering. Door gewoon achterover te leunen en uw benen omhoog te tillen, neemt u de druk van deze kwetsbare gebieden af, zodat u zich niet zo veel zorgen hoeft te maken over de vorming van pijnlijke plekken als u een tijdje gaat zitten.

2955046967-relaxstoelcomfort.jpg

6. Een relaxstoel wordt voor uw lichaam ontworpen

Om het ultieme zitcomfort te garanderen worden relaxstoelen speciaal op maat gemaakt. Bij het op maat maken van uw sta op fauteuil wordt onder andere gekeken naar een aantal persoonlijke eigenschappen zoals:

  • Beenlengte
  • Functionaliteiten
  • Conditie
  • Zitgedrag

Nadat u de opties geselecteerd hebt en uw precieze maten opgemeten zijn, worden deze doorgevoerd in uw eigen op maat gemaakte sta op stoel. Zo heeft u altijd een perfecte zithouding heeft en heeft u zo min mogelijk last heeft van de lichamelijke ongemakken.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een aantal optionele functionaliteiten te kiezen zoals bijvoorbeeld het toevoegen van de accufunctie. Op deze manier hoeft u niet altijd een vast snoer naar het stopcontact te hebben om gebruik te maken van de sta-op functie. Ook is het bij een groot deel van de stoelen mogelijk een geïntegreerd warmte element in de stoel te zetten.

Geïnteresseerd in het kopen van een relaxfauteuil? Kom langs bij Zitwereld!

Bent u er van overtuigd dat u een relaxstoel wilt aanschaffen? Bekijk ons complete assortiment aan relaxfauteuils! Opmeten en proefzitten is cruciaal om lang met veel plezier in een relaxfauteuil te zitten, daarom kunt u de relaxstoelen niet online bestellen. Maak daarom snel een afspraak voor zitadvies bij Zitwereld, en kom een keer in onze showroom kijken

Neem direct contact op