Verschil 1, 2 of 3 motorige relaxfauteuils en sta op stoelen

Elektrische relaxstoelen en sta op fauteuils zijn verkrijgbaar met een verschillend aantal motoren. Zo zijn er relaxfauteuils met ‘slechts’ 1 motor, maar zijn er ook relaxfauteuils met sta op functie die wel 4 motoren hebben. Een vraag die wij regelmatig terughoren :wat zijn de verschillen tussen het aantal motoren? Het antwoord is eigenlijk vrij voor de hand liggen: Het aantal motoren is van invloed op de mogelijkheden van de stoel. In onze blog vertellen wij alles over de mogelijkheden, voordelen en eigenschappen van de fauteuils. Lees hieronder wat de belangrijkste verschillen zijn en kom erachter welke soort stoel het beste bij u past!


1 motorige relaxfauteuils

De 1 motorige relaxfauteuils zijn eigenlijk de simpelste uitvoering elektrisch verstelbare fauteuils: Bij de 1 motorige fauteuils kantelen de rugsteun en de beensteun tegelijkertijd naar sta-op- of zitpositie en weer terug. U kunt de 1 motorige sta-opstoel ook in een comfortabele lig-stand zetten. Belangrijk om te weten: De zittingen van de rug- en de beensteun zijn niet los van elkaar te bedienen. De 1 motorige stoel is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele stoel die kan ondersteunen bij het gaan zitten en opstaan.


2 motorige relaxfauteuils

De 2 motorige relaxfauteuils heeft naast de sta-op functie ook de mogelijkheid om de rugsteun en beensteun apart van elkaar te bedienen. Zo kunt u de rugsteun achterover bedienen zonder dat de beensteun meegaat. Datzelfde geldt voor het voetenbankje; u bedient beensteun terwijl de rugsteun rechtop blijft. Ook 2 motorige relaxfauteuils en sta op stoelen kunnen in ligstand. Een nadeel van deze uitvoering is dat de rugleuning en de zitting niet apart te bedienen zijn: als de rugleuning naar achteren gaat, kantelt de zitting automatisch mee. De 2 motorige stoelen zijn geschikt wanneer u op zoek bent naar een comfortabele relaxfauteuil met sta op functie die extra zitmogelijkheden biedt ten opzichte van de 1 motorige stoel.


3 motorige relaxfauteuils

Voor de hand liggend zijn dan ook de mogelijkheden van de 3 motorige relaxstoelen. Bij 3 motorige relaxfauteuils en sta op stoelen is het wel mogelijk om zowel de zitting als het voetenbankje en rugleuning apart van elkaar te bedienen. Zo kunt u de positie van de stoel helemaal instellen naar eigen wens en comfort. Ontzettend prettig wanneer u veel tijd doorbrengt in uw stoel. De 3 motorige stoelen zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele relaxstoel met sta op functie, die geheel naar eigen wens in te stellen is.


Verdere vragen over de motoren?

Heeft u aanvullende vragen over de werking van de verschillende motoren van de relaxfauteuils en sta op stoelen? Maak dan een afspraak met één van onze zitspecialisten. U kunt dit doen door te bellen of het contactformulier in te vullen. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen. Natuurlijk kunt u ook gewoon zonder afspraak onze winkel aan de Westeresch 12-14 in Roden bezoeken.