Het is ontzettend handig om een afstandsbediening te gebruiken bij een relaxstoel, dit niet alleen voor uzelf, maar ook voor anderen. De zorgmedewerkers en verzorgende partijen kunnen de stoel ook makkelijk bedienen op deze manier wanneer ze naast u staan.

 

De meest gestelde vragen en welke voordelen er nog meer zijn over een relaxstoel met afstandsbediening en accu beantwoorden wij voor u in deze blog.

 • Welke functies zitten er op een afstandsbediening bij een relaxstoel?
 • Waarom een afstandsbediening bij een relaxstoel?
 • Werkt een afstandsbediening bij een relaxstoel op batterijen?
 • Is er een afstandsbediening bij een relaxstoel met netstroom?
 • Is een afstandsbediening van een relaxstoel en een televisie te vergelijken met elkaar?
 • Hoeveel garantie zit er op een afstandsbediening bij een relaxstoel?
 • Zijn er relaxstoel met een accu?
 • Hoelang gaat een accu van een relaxstoel mee?
 • Waarom heeft een relaxstoel een accu?

 

Welke functies zitten er op een afstandsbediening bij een relaxstoel?

De relaxfuncties en sta-op functies worden bediend door de afstandsbediening. Met één druk op de knop regelt u de functies om de benen omhoog te doen, de rugleuning naar achteren of om op te willen staan.

 

Waarom een afstandsbediening bij een relaxstoel?

Er zijn twee manieren om een relaxstoel te bedienen, namelijk met een afstandsbediening of met tiptoetsen. De tiptoetsen kunnen worden verwerkt aan de binnen- of buitenkant van de stoel en daarmee kunt u de stoel met een lichte veeg in de gewenste positie zetten. Echter merken wij dat de zenuwuiteinden van de vingers, de vingertoppen, minder worden met de jaren. Het kan dan als lastig ervaren worden om de tiptoetsen te vinden. Een afstandsbediening biedt dan uitkomst. U kunt de afstandsbediening in uw hand nemen en kijken wat u indrukt.

 

Werkt een afstandsbediening bij een relaxstoel op batterijen?

Batterijen heeft u niet nodig voor de afstandsbediening bij de relaxstoel, deze werkt namelijk op de voeding van de stoel. Hierdoor is de afstandsbediening altijd voorzien van stroom en doordat het aan een kabel vast zit, kunt u het nooit kwijtraken

 

Is er een afstandsbediening bij een relaxstoel met netstroom?

Een afstandsbediening kan zowel bij een relaxstoel met accu als met netstroom gekozen worden. Vaak raden de adviseurs van Zitwereld een relaxstoel met accu aan, zodat de kans op struikelgevaar minder is. Daarbij komt, dat het netter oogt in uw woonkamer zonder allemaal kabels over de vloer.

 

Is een afstandsbediening van een relaxstoel en een televisie te vergelijken met elkaar?

Een afstandsbediening van een relaxstoel en een televisie zijn niet met elkaar te vergelijken. De knoppen van de afstandsbediening van een relaxstoel zijn erg groot en het zijn maar een paar knoppen. Op elke knop zit een pictogram, zodat u kunt zien welke knop waarvoor gebruikt moet worden. Wij zullen een aantal voordelen van een afstandsbediening van de relaxstoel benoemen ten opzichte van de afstandsbediening van de tv:

 • Grote knoppen
 • Duidelijke pictogrammen
 • Weinig knoppen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Overzichtelijk
 • U raakt het nooit kwijt (doordat het vastzit met een snoer aan de stoel)

 

Hoeveel garantie zit er op een afstandsbediening bij een relaxstoel?

Bij Zitwereld krijgt u 2 jaar garantie. Wilt u langer garantie op uw relaxstoel? Dan kunt u dit uitbreiden tot 5 jaar. Wilt u meer weten over de voorwaarden? Vraag dit aan één van de adviseurs van Zitwereld.

 

Zijn er relaxstoelen met een accu?

Bij Zitwereld kunt u er ook voor kiezen om een accu te nemen bij de relaxstoel. Neem een kijkje op de website voor onze collectie. Wilt u liever langskomen in de winkel, om de collectie met eigen te bekijken? Dat kan! Van dinsdag tot en met zaterdag is de winkel voor u geopend.

 

Hoelang gaat een accu van een relaxstoel mee?

De accu van een relaxstoel gaat +/- 4 à 5 weken mee, dat is afhankelijk van de mate van gebruik. Wanneer de accu bijna leeg is krijgt u een piepsignaal te horen die u waarschuwt dat het tijd is om de accu voor de relaxstoel op te laden. Wees gerust, u heeft nog ruim de tijd wanneer u het signaal hoort.

 

Waarom heeft een relaxstoel een accu?

De relaxstoel heeft een accu, zodat de stoel niet gebonden is aan een bepaalde plek in de ruimte. Een stopcontact in de buurt van de stoel is niet nodig, omdat u de relaxstoel overal kunt plaatsen. Daarnaast is het ook een esthetische overweging, omdat het simpelweg mooier oogt in de ruimte. Er zijn geen snoeren te bekennen op de vloer en een relaxstoel met een accu is tevens veiliger, omdat er geen snoeren op de grond liggen waar u onverhoopt over kunt struikelen.

 

Lees ook: Voorkom klachten

 

Gemakkelijk vanuit uw eigen woonkamer onze stoelen uitproberen?

Maak dan vrijblijvend gebruik van onze gratis thuisdemo service. Uw favoriete relaxstoelen worden meegenomen door de adviseur, zodat u ze thuis kunt bekijken en op uw gemak kunt uitproberen. Een thuisdemo maakt u door het aanvraagformulier in te vullen.

 

Wilt u een bezoekje brengen aan onze winkel?

U bent van harte welkom in onze winkel in Roden. U kunt een winkelafspraak maken met één van onze adviseurs. Zij geven u graag advies. U bent uiteraard ook van harte welkom om gewoon binnen te komen voor een kopje koffie of thee.

 

Social media

Volgt u ons al op Facebook en Instagram? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze facebookpagina te gaan en we zien u daar graag!