Wilt u gemakkelijker opstaan of heeft u zelfs een beetje last tijdens het opstaan? Dan is een sta op stoel wat u zoekt. Deze stoel helpt u niet alleen met opstaan, maar is ook nog eens heerlijk om in te relaxen. Maar een stoel die je helpt opstaan? Hoe werkt dat? We leggen u graag uit hoe een sta op stoel werkt.


Wat is een sta op stoel?

Voordat we beginnen met het uitleggen hoe een sta op stoel werkt, leek het ons handig om eerst eens wat meer te vertellen over wat een sta op stoel nou precies is. Zoals de naam al verklapt is een sta op stoel een stoel die u ondersteund bij het opstaan. Sta op stoelen zijn eigenlijk net als normale relaxstoelen, echter bieden ze dus net dat extra beetje hulp om gemakkelijker en pijnlozer op te staan. Sta op stoelen worden vaak gebruikt door mensen met fysieke klachten door bijvoorbeeld beperkingen of ouderdom.


De werking van een sta op stoel

Nu we weten wat een sta op stoel is, is het tijd om antwoord te geven op de vraag: ‘’Hoe werkt een sta op stoel?’’. De sta op stoel ondersteund u bij het opstaan met behulp van een kleine elektromotor. Met een afstandsbediening kunt u de stoel omhoog laten gaan en kantelt de stoel automatisch. Hierdoor wordt u perfect ondersteund en kunt u gemakkelijker opstaan. Het zware werk wordt voor u gedaan dankzij de sta op stoel. Daarbij is de bediening en de werking van een sta op stoel ook erg eenvoudig, wat zorgt voor een heerlijk gebruiksgemak.


Éen, twee of drie motoren?

Er zijn verschillende soorten sta op stoelen. U kunt sta op stoelen vinden met één, twee of drie motoren. Een sta op stoel met drie motoren wordt vaak gezien als echte relaxstoel. Zo bevat de relaxstoel een motor voor het opstaan, een motor voor de rugleuning en een motor voor de voetensteun. Elke motor kan apart bediend worden, wat zorgt voor enorm veel vrijheid en mogelijkheden. Uiteraard moet u zelf inschatten hoeveel motoren u graag had willen hebben bij uw sta op stoel. Advies nodig? Wij helpen u graag verder bij het kiezen van de juiste sta op stoel!


Sta op stoel testen of contact opnemen?

Hoe werkt een sta op stoel? Een sta op stoel werkt dus heel gemakkelijk door middel van een afstandsbediening die verbonden staat met één of meerdere motoren. Bent u geïnteresseerd in een sta op stoel en had u graag meer advies willen ontvangen of een stoel willen testen? Kom gerust eens langs in onze showroom en we helpen u graag verder.