U wenst genoeg zitplekken, voor meerdere mensen, maar het betreft een kleine woonkamer. Hoe kan dit zó ingericht worden, dat alle wensen aangevinkt kunnen worden? Wij helpen u daarbij! Door te kiezen voor de meest geschikte meubels en de beste opstelling is dit haalbaar. Wij geven u 5 tips om u alvast op weg te helpen.

 

1. Houd rekening met de ruimte

Het is vanzelfsprekend om rekening te houden met de beschikbare ruimte bij het inrichten van de woonkamer. Echter is dit nóg belangrijker bij een kleine woonkamer, want het is zonde om achteraf spijt te krijgen van een miskoop. Door goed te kijken naar de beschikbare ruimte en eventuele obstakels, zoals deurposten en radiatoren, kunt u bepalen welke zitmeubels waar geplaatst kunnen worden.

 

2. Kies voor ruimtelijke zitmeubels om uw woonkamer optisch groter te laten lijken

Het is belangrijk om te kiezen voor ruimtelijke zitmeubels, zodat uw woonkamer niet vol en beklemmend aanvoelt. Denk hierbij aan een loungebank met een hoge poot of een relaxstoel met een stervoet. Vaak wordt een sta-op stoel geassocieerd met groot en lomp, gelukkig is de tijd dat ze er zo uitzagen voorbij. Een goed voorbeeld is de moderne sta-op stoel Eljas. Met de strakke lijnen en open armleuningen oogt deze stoel heel ruimtelijk.

3. Maak een combinatie van een lounge bank met een relaxstoel of sta-op stoel

Creëer een gezellige zithoek door te kiezen voor een lounge bank samen met een relaxstoel of sta-op stoel die u van alle gemakken voorziet. Op deze manier is er een comfortabele zitplek voor iedereen. U kunt ook kiezen voor een iets ruimere bank, waarbij u de stoelen elders in de ruimte plaatst. U kunt uw gezichtsveld vergroten om alles om u heen goed mee te krijgen door het kiezen van een elektrisch verstelbare stoel.

 

4. Met een 2-zitsbank met relaxfunctie kunt u ultiem ontspannen

Heeft u er niet de ruimte voor, maar wilt u wel het gemak van een relaxstoel? Denk dan aan een 2-zitsbank met relaxfunctie. Met deze bank heeft u ook de mogelijkheid om heerlijk achterover te leunen met de benen omhoog. Relaxbank Loreto is één van onze banken met relaxfuncties. Heeft u iets meer ruimte tot uw beschikking? Denk dan bijvoorbeeld aan een hoekbank met lounge elementen of een prachtige U-bank.

 

5. Kies voor uw relaxbank, relaxstoel en sta-op stoel lichte kleuren

Om een kamer optisch groter te laten lijken is het ontzettend belangrijk welke kleur u kiest. Zo staan donkere kleuren erom bekend dat ze de ruimte kleiner laten lijken en lichte kleuren doen juist het tegenovergestelde, daarom kunt u het beste lichte kleuren kiezen voor uw zitmeubels. Denk hierbij aan een crèmekleurige bank, een licht blauwe relaxstoel of een okergele sta-op stoel. Het is ook erg belangrijk om dat mee te nemen bij de keuze voor de rest van de woonkamer. Kies voor lichte kleuren muren, een lichte vloer en niet al te donkere kasten en andere meubels. Zou u meer contrast willen? Voeg dan donkere accenten toe en houd de meubels licht en luchtig.

 

Lees ook het artikel: De bank voor iedereen.

 

Gemakkelijk vanuit uw eigen woonkamer onze stoelen uitproberen?

Maak dan vrijblijvend gebruik van onze gratis thuisdemo service. Uw favoriete relaxstoelen worden meegenomen door de adviseur, zodat u ze thuis kunt bekijken en op uw gemak kunt uitproberen. Een thuisdemo maakt u door het aanvraagformulier in te vullen.

 

Wilt u een bezoekje brengen aan onze winkel?

U bent van harte welkom in onze winkel in Roden. U kunt een winkelafspraak maken met één van onze adviseurs. Zij geven u graag advies. U bent uiteraard ook van harte welkom om gewoon binnen te komen voor een kopje koffie of thee.

 

Social media

Volgt u ons al op Facebook en Instagram? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze facebookpagina te gaan en we zien u daar graag!