Veel mensen realiseren zich niet hoe belangrijk het is om een stoel te hebben die goed op het lichaam afgestemd is. In deze blog gaan we in op de belangen van een goede zithouding in uw stoel. U geeft uw lichaam de rust wat het verdient, door te kiezen voor een relaxstoel op maat, hierdoor kunt u lekker ontspannen en genieten van de voordelen van een écht goede stoel.

Relaxstoel op maat

Een goede zithouding is belangrijk om je lichaam rust te geven, omdat het lichaam het al zwaar genoeg heeft tijdens beweging. Denk aan een trap omhoog lopen of fietsen tegen de wind in. Zodra u plaats heeft genomen in uw relax fauteuil op maat, is er tijd voor uzelf om te ontspannen. Op deze manier kunt u de benen even rust geven met de verstelbare voetensteun en genieten van de verschillende comfortfuncties, om vervolgens uitgerust op te staan.

 

Tips voor een goede zithouding in uw fauteuil

Dat een goede zithouding ontzettend belangrijk is, daar zijn we het met elkaar over eens. Maar wat maakt een goede zithouding dan precies goed? En wat is er nodig voor een goede zithouding? Een hoge of lage relaxfauteuil? Alle vragen die u heeft op dit gebied beantwoorden wij graag.

 

Tip 1: Kies bij een lage relaxstoel voor de goede zithoogte

Bij een lage relaxstoel is het belangrijk dat  u kiest voor een goede zithoogte. Waar u daarbij op moet letten is of er nog voldoende ruimte is tussen de knieholte en het zitvlak. Op deze manier kunt u uw rug goed recht houden en ondersteund de stoel uw volledige lichaam. 

Is een hoge relaxstoel of toch juist een lage relaxstoel beter voor mij?

Het is ontzettend belangrijk om te kijken naar zowel de lichaamslengte als de bouw van iemand om de stoel goed te kunnen afstemmen. Dit zullen wij u exact vertellen aan de hand van de meetpunten.

Het verschil tussen een hoge en lage relaxstoel voor de goede houding

Wanneer u met de voeten de vloer kunt aanraken en u de rug tegen de leuning kunt plaatsen heeft u de goede zithouding in de relaxfauteuils. Zitwereld is gespecialiseerd in maatwerk, waardoor u altijd het juiste advies krijgt over de juiste relaxstoel die op uw lichaam wordt afgestemd.

 

Tip 2: Goede zithouding bij een lage relaxstoel door bijpassende hocker

Voor een goede zithouding kan een bijpassende hocker bijdragen. Met een hocker kunt u de benen laten rusten en dit bevordert de doorbloeding. De spieren en gewrichten staan minder onder druk, waardoor uw lichaam de kans heeft om te herstellen.

 

Tip 3: Zorg voor een goede, gezonde zithouding in uw relaxstoel

Een goede zithouding voor in een relaxstoel kunt u bereiken door te letten op vier belangrijke punten. De rug recht tegen de leuning plaatsen, waar een verstelbare lendensteun aan bij kan dragen. Wanneer u de rug recht heeft is het belangrijk om met de voeten bij de vloer te kunnen. De schouders moeten ontspannen en uw nek moet recht gehouden worden. Met een stoel op maat heeft u de keus om er een verstelbare hoofdsteun aan toe te voegen, zodat uw hoofd en nek goed kunnen leunen.

 

Waarom is een relaxstoel op maat voor een goede zithouding?

U bent een flinke stap dichter bij een goede zithouding met een stoel op maat. Wanneer u een stoel op maat heeft weet u zeker dat het helemaal goed zit. Zoals eerder aangegeven is de goede zithouding door met de beide voeten op de grond te kunnen en de rug recht tegen de leuning te plaatsen.

 

Hoe belangrijk is het hebben van een goede zithouding in uw stoel?

Heeft u soms last van nekkrampen of rugpijn? Vaak komt spierspanning door een slechte lichaamshouding. Door de juiste zithouding zorgt u ervoor dat uw ruggengraat uitgelijnd en gebalanceerd is. De zitadviseurs van Zitwereld zijn gespecialiseerd in de wereld van ergonomie en zullen u hulpen bij de, voor u, ideale stoel op maat.

Voor de gezondheid van uw lichaam draagt een goede zithouding bij. Door de uitrusting die u krijgt door de stoel heeft u minder last van pijn en heeft u meer een uitgerust gevoel. Wist u dat een ontspannen houding ook bijdraagt aan de cognitie? Mensen met een ontspannen houding zijn geneigd om positiever te denken, creatiever te zijn en de concentratie beter vast kunnen houden. Uw creatieve bezigheden kunnen dus lekker vanuit uw ‘luie’ stoel!

 

Wilt u onze relaxstoelen gemakkelijk gratis thuis uitproberen, doordat het voor u lastig is om naar de winkel toe te komen?

Probeer dan kosteloos onze thuisdemonstratie service! Zo kunt u gemakkelijk, vrijblijvend en direct zien hoe de stoel in uw woonkamer staan.

Een thuisdemo afspraak maakt u eenvoudig door het formulier in te vullen op de website www.zitwereld.nl of door te bellen naar de winkel 050 203 0104.

 

Wilt u de relaxstoelen graag in de winkel zien?

Kom dan langs in onze winkel. U kunt een winkelafspraak maken met één van onze adviseurs. Zij geven u graag deskundig advies bij de zoektocht naar de perfecte stoel voor u. U bent natuurlijk ook van harte welkom om gewoon langs te komen in de winkel voor een heerlijk kopje koffie.