U kent het wel, heeft u net een nieuw meubel gekocht en voor u het weet zit de eerste vlek er al in. Dit is natuurlijk hartstikke zonde. Een stoel blijft natuurlijk een gebruiksvoorwerp, dus het volledig voorkomen van vlekken lukt niet, want dan zou u er alleen nog maar naar kunnen kijken. Wij hebben handige tips voor u op een rijtje gezet over hoe u uw stoffen zitmeubel kunt schoonmaken, zodat u zorgeloos kunt genieten!

 

✔ Regelmatig stofzuigen

✔ Vlekken onmiddellijk behandelen

✔ Regelmatig stomen

✔ Wasbare hoezen

✔ Gebruik meubelreinigers

 

1.    Regelmatig stofzuigen

Stofzuig de stoffen zitmeubel regelmatig om stof, kruimels en ander vuil te verwijderen. Gebruik een zachte borstel- of meubelmondstuk om schade aan de stof te voorkomen. Regelmatig stofzuigen helpt om de stoel schoon te houden en het voorkomt dan vuil dieper in de vezels doordringt.

 

2.    Vlekken onmiddellijk behandelen

Behandel vlekken zo snel mogelijk om te voorkomen dat ze permanent worden. Dep voorzichtig met een schone, witte doek of keukenpapier om het overtollige vocht te absorberen. Vermijd wrijven, want kan de vlek verder verspreiden. Gebruik vervolgens de onderhoud set voor stof, die te krijgen is in de winkel bij Zitwereld. Ook is het verstandig om het zitmeubel van tevoren in te sprayen met een vuilafstotende spray van Zitwereld, waardoor vuil minder snel hecht en de vlekken makkelijk te verwijderen zijn.

 

3.    Regelmatig stomen

Stomen is een effectieve manier om diep ingetrokken vuil en bacteriën uit de stoffen zitmeubel te verwijderen. Gebruik een stoomreiniger met een bekledingshulpstuk en volg de instructies van de fabrikant. Stomen doodt niet alleen bacteriën en allergenen, maar het herstelt ook de vorm van de stof en laat het zitmeubel er fris uitzien. Wanneer u een zitmeubel bij ons besteld hebt, heeft u een mogelijkheid om er extra garantie bij te nemen. Naast de 2 jaar fabrieksgarantie heeft u dan 5 jaar lang recht op professionele service van een gespecialiseerd bedrijf om het zitmeubel te laten reinigen en herstellen. Hierdoor kun je met een gerust hart gebruik maken van het zitmeubel.

 

4.    Wasbare hoezen

Als u heeft gekozen voor bekleding die afneembaar en wasbaar zijn, volg dan de was instructies van de fabrikant. Was de hoezen op een geschikte temperatuur met een mild wasmiddel. Dit is een geweldige manier om diepgaand schoon te maken en eventuele geurtjes te verwijderen. U kunt ook in de winkel kiezen voor een 5 jaar garantie, zodat een professioneel servicebedrijf het zitmeubel grondig reinigt en herstelt.

 

5.    Gebruik meubelreinigers

Bij Zitwereld zijn er specifieke meubelreinigers verkrijgbaar voor stoffen bekleding. Lees de instructies op de verpakking zorgvuldig of vraag een adviseur van Zitwereld voordat u gebruik maakt van de meubelreiniger. Meubelreinigers zijn speciaal samengesteld om stof grondig te reinigen zonder het te beschadigen.

 

Onthoud dat preventie ook belangrijk is om uw stoffen zitmeubel langer schoon te houden. Vermijd eten en drinken op het zitmeubel, en zorg ervoor dat vuile schoenen niet op de stoel worden geplaatst. Als u deze tips regelmatig opvolgt, zal uw stoffen zitmeubel er langer als nieuw uitzien en langer meegaan.

 

Lees ook: Afstandsbediening bij een relaxstoel

 

Gemakkelijk vanuit uw eigen woonkamer onze stoelen uitproberen?

Maak dan vrijblijvend gebruik van onze gratis thuisdemo service. Uw favoriete relaxstoelen worden meegenomen door de adviseur, zodat u ze thuis kunt bekijken en op uw gemak kunt uitproberen. Een thuisdemo maakt u door het aanvraagformulier in te vullen.

 

Wilt u een bezoekje brengen aan onze winkel?

U bent van harte welkom in onze winkel in Roden. U kunt een winkelafspraak maken met één van onze adviseurs. Zij geven u graag advies. U bent uiteraard ook van harte welkom om gewoon binnen te komen voor een kopje koffie of thee.

 

Social media

Volgt u ons al op Facebook en Instagram? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze facebookpagina te gaan en we zien u daar graag!