Bent u inmiddels al bekend met een sta op fauteuil? Een sta op fauteuil is een stoel die u door middel van een elektromotor helpt opstaan. Het kantelt de stoel en zorgt dat deze eenvoudig omhoog gaat, en u dus makkelijk kunt gaan staan. Vaak wordt er niet aan gedacht dat een sta op fauteuil u ook weer helpt zitten. Het zit hem toch in de naam denken wij dan. Naast dat het een stoel is die u helpt opstaan en zitten, kunt u er ook heerlijk in liggen en is deze geheel elektrisch verstelbaar. In dit blog gaan we u 5 redenen vertellen waarom u voor een sta op fauteuil moet kiezen.


Makkelijk opstaan, met minder kracht

We hebben het net al even beschreven, maar het zit al verstopt in de naam. Een sta op fauteuil, helpt u met opstaan. Wanneer u wat ouder wordt is het logisch dat het allemaal minder soepel verloopt. Dat is dan ook de reden dat een sta op stoel is ontworpen. Door middel van een motor in de stoel wordt u geholpen met rechtop komen zodat u de stoel gemakkelijk kan verlaten. U hoeft hierdoor minder spierkracht te gebruiken en hierdoor worden uw gewrichten en spieren minder belast.


Comfortabel zitten in een sta op fauteuil

De sta op fauteuil heeft nog een motor met een andere functie. Zo dient de motor ook voor het instellen van een comfortabele zitstand. U kunt uw sta op fauteuil bedienen door middel van een afstandsbediening, deze afstandsbediening heeft verschillende lig- en zitstanden. Wilt u graag door de middag een dutje doen en heeft u weinig zin om zich te verplaatsen, dan is dit een ideale stoel voor u.


Minder druk op het stuitje met een sta op fauteuil

Vele mensen hebben op latere leeftijd last van druk bij hun stuitje. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat mensen met een verkeerde houding in de stoel zitten. De oplossing hiervoor is een sta op stoel, doordat deze enorm zacht is en verschillende zitstanden heeft. De verschillende zitstanden voorkomen de druk op het stuitje. 


Een sta op fauteuil, passend bij uw interieur

Naast dat een sta op fauteuil functionele voordelen heeft, is het ook nog eens een mooi design en een aanvulling voor uw interieur. Zitwereld beschikt over vele soorten sta op fauteuils. Heeft u een landelijk interieur? Dan hebben wij passende fauteuils voor u. Ze komen in vele soorten en maten, waardoor er voor elk lichaam een geschikte stoel is. 


Betere vochtafvoer met een sta op fauteuil

Het is bekend dat wanneer u veel zit op minder kwalitatieve stoelen, er vochtophoping kan ontstaan. Dit is vooral het geval wanneer u vaak langdurig zit. Dit geval heet lipoedeem, hierbij wordt de vethuishouding in het lichaam verstoord. De lymfevaten voeren het vocht in het lichaam niet optimaal af. Door middel van een goede sta op fauteuil kan dit worden tegengegaan.